•Centrum Dystrybucji Nut•
System sklepów muzycznych
  

pokaż koszyk
Pomoc  Podręczniki  Utwory okolicznościowe  Nuty na instrumenty klawiszowe  Nuty na instrumenty strunowe  Nuty na instrumenty dęte drewniane i dęte blaszane  Nuty na instrumenty perkusyjne  Nuty na głosy solowe i chóry  Śpiewniki turystyczne, biesiadne i rockowe  Książki  Nuty na orkiestrę  Nuty na zespoły kameralne oraz rockowe  Inne 
Indeks autorów |  Wyszukiwarka |  Mapa serwisu 

Barokowa melokuchnia nie tuczy
Beaussant Philippe

Okładka: Beaussant Philippe, Barokowa melokuchnia nie tuczy

cena 39,85 zł.


nuty.pl

Beaussant Philippe
Barokowa melokuchnia nie tuczy

polski Barokowa melokuchnia nie tuczy


Ilość stron:272
Format:100 x 190
Opracowanie na:książka
Wersja językowa:polska
Dostępność:dostawa w ciągu 30 dni
Autorzy:Redaktor: Walasek Ewa
Kod produktu:NPL080294

"To nie jest książka kucharska. To nie jest także podręcznik do muzyki dawnej. Książka znanego francuskiego muzykologa pokazuje niemal intymny związek kuchni i muzyki barokowej. Fascynujące. Do czytania, gotowania i... słuchania."
Jacek Hawryluk (Polskie Radio, Gazeta Wyborcza)


Spis treści:
Zamiast przekąski
Porządna kuchnia zaczyna od siebie
Moja kapusta faszerowana kasztanami
Mój królik z suszonymi śliwkami
Milhas
Inne moje sławne króliki: w białym winie, po normandzku i z orzechami
Dygresja: Prawdziwy sos czosnkowy
Aillade lub Aillée
Moje confit z królika w sałacie
Moje confit z kaczki
Mój tort przekładany boćwiną
Mój tort a la brandade z dorsza
Moja kuropatwa z kapustą
Pijmy, drodzy przyjaciele, pijmy...
Kuchnia Pani Couperin
Zupa cebulowa
Zupa z dyni na maśle
Zupa z dyni na mleku
Kapłon z ostrygami
Tort przekładany zieleniną
Potage a la royale na sześć osób
Popróbujcie tego, co się jadło w domu Couperinów
Pierwsza księga
La Milordine (kuropatwa po szkocku)
Les Abeilles (małe ciasteczka na miodzie)
La Charolaise (rostbef a la charolaise)
La Florentine (Pollo ai peperoni)
La Voluptueuse (galaretka ze słodkich migdałów)
Les Bacchanales (nalewka na czterech owocach)
Druga księga
Allemande: L'Ausonienne
Les Langueurs tendres (purée z karczochów)
Les Délices (marcepaniki z Aix)
La Rafraîchissante (sorbet z szmpanem)
Trzecia księga
La Douce et piquante (melon na słodko-kwaśno)
Soeur Monique
Les Petites cremieres de bagnolet (jajka z mlekiem albo początki kremów)
Czwarta księga
L'Anguille (potrawka z węgorza)
L'Amphibie (żabie udka a la poulette)
L'Epineuse (piramida z raków)
Leguminy
Kurka w galarecie z Peniche Opera
Kuchnia tych, co kochają barok
Prawdziwa ratatouille nicoise według przepisów dziadka Jean Claude'a Maloire'a
Spaghetti alla carbonara Jean-Claude'a Malgoire'a
Spaghetti con melanzane e acciughe Jean-Claude'a Malgoire'a
Si Tu Minch'Chez Mi...
Goyere d'Valenchiennes au maroilles Bernarda Deletre
Szparagi Potjevleisch
Zupa piwna Sabiny van Lerberghe
Zapiekanka z chicons Sabiny van Lerberghe
Prawdziwa kuchnia wandejska Williama Christie
Zupa z dyni Williama Christie
Gołąbki "na mój sposób" Williama Christie
Kalmary z fasolą Williama Christie
Prawdziwa kwaszona kapusta z Belfort Jean-Charlesa Ablitzera
Risott Nicolasa Rivencq'a
Suflet Marie Leonhardt
Carciofi con piselli Marie Leonhardt
La Stravaganza, L'invenzione, La Grazia, L'Onesta Saviezza, La Dolcezza e Sapratutto La Pazzia d'Amore, inaczej mówiąc Kuchnia włoska
Jak przyrządzić makaron według Il Giardino Armonico
Tagliatelle gambesi e rucola Il Giardino Armonico
Sos Beschi Il Giardino Armonico
Acciughe e tonno Glorii Banditelli
Sardi a beccafieu Fabio Biondiego
Virmicieddi alla siracusana Fabio Biondiego
Pasta con pesto alla genovese Livii Lionnet
Tourrain Edwige Bourdy
Seler z cytryną Rachel Yakar
Łagodne przepisy Danielle Borst
Makaron z kawiorem z bakłażana Danielle Borst
Makaron z zielonymi szparagami
Sałata na wszystkie pory roku Danielle Borst
Smakowite sekrety z Quebecu Isabelle Desrochers
Ragout z racic Isabelle Desrochers
Ciasto marchewkowe
Glacage z syropem klonowym
Tourtiere znad jeziora Saint-Jean Denisa Grenier
Węgry Katalin Carolyi
Kurczas z papryką
Nokedli
Naleśniki z kurczakiem
Pieczeń wołowa w czerwonym winie
Sekrety domu Semellaz
Sauce nage Francoise Semellaz
Muszle Swiętego Jakuba w winie muszkatelowym
Persimmon Pudding Alana Curtisa
Pasztet lotaryński Monique Zanetti
Duety Veronique Dietschi i Alaina Zaepffela
Baranina curry Alaina Zaepffela
Królewskie delicje Thierry'ego Bosqueta
Fagotins w sosie duxelle Thierry'ego Bosqueta
Boćwina z gęsią wątróbką Thierry'ego Bosqueta
Mus ziołowy Thierry'ego Bosqueta
Nadziewane endywie Thierry'ego Bosqueta
Kuchnia Reinharda Goebla
Lazania wegetariańska
Zupa cebulowa na winie
Vitello tonnato
Makaron z kawiorem
Pudding z kaszy manny
Fegato veneziano
Kurczę z czosnkiem
Chowder z dorsza Anne Azema
Ventresca amb ceba i pebror Josepa Cabre
Przepisy z sewennów Hugona Reyne
Crique ardechoise Hugona Reyne
Tort cevenol Hugona Reyne
Cudowny połów Marie-Anne Petit
Szybkie przepisy Jean-Louis Charbonniera
Placki zbożowe
Ciasto z piernika
Prawdziwy barszcz ukraiński Galiny Zinchenko
Warenyki - pierogi Galiny
Duety Montserrat Figueras i Jordiego Savalla
Arros Negre Montserrat Figueras
Krem kataloński Jordiego Savalla
Perliczka nerońska Oliviera Schneebeli
Potrawka z miętusa Oliviera Schneebeli
Żaby a la poulette Philippe'a Lenaela
Różne sekrety Paula van Nevela
Feijoada taka jak w Rio Rosany Lancelotte
Cielęcina saute z cytryną Beatrice Cramoix
Crumble z jabłkami Beatrice Cramoix
Biszkopciki z orzechami laskowymi Davida Simpsona
Zupa pomidorowa Tona Koopmana
Bourride z Sete Gilberta Bezziny
Kaczka a la provencale Gilberta Bezziny
Nadziewane kalmary Scotta Rossa
Chipirons a la basquaise Daniele Alpers
Duety Josa van Immerseela i Claire Chevallier
Koktail Alfredo Josa van Immerseela i Claire Chevailler
Sztańskie żabie udka
Kaczka po barbażyńsku w okrutnym mentolu
Banany morelowe
Changua Adriana Chamorro
Ajiaco Santaferegno Adriana Chamorro
Polenta korsykańska Erica Bellocque
Korzenne sosy Gabriela Garrido
Salsa Misioneria picante Gabriela Garrido
Sos Chimichuri Gabriela Garrido
Turinois Claire Antonini
Nadziewane daktyle Marie - Genevieve Masse

Zdjęcia niektórych produktów mogą różnić się od ich rzeczywistego wyglądu.


Strona główna

Centrum Dystrybucji Nut nuty.pl
FRAZA s.c., ul. Łużycka 28a, 51-111 Wrocław
tel./fax (071) 325-82-11, tel. 372-66-68
Copyright 1997 - 2012 Fraza s.c., Wrocław, Poland